You are here: Home » Topic » itunes playlists are not updated

itunes playlists are not updated

This topic contains 12 replies, has 6 voices, and was last updated by  amichelf 10 years, 8 months ago.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #1450

    John Samuels
    Participant

    for sometime I’ve been using my roku soundbridge with itunes without issue. About six months ago I was forces to update my itunes to 7.0.1.8 and thus needed to download Bonjour and Firefly ( 1.0 svn 1359) to get the roku to recongnize the itunes library and playlists. Everything seemed to be working.

    Over time I added music (MP3) to both my itunes library and playlists. While Firefly and the Roku would update the library, it would not update the playlists. The playlist content was exactly the same as when the software was installed.

    In the smart playlist page, the library is listed as “smart” while the itunes playlist names are listed as “static (itunes xml)”.

    On the configuration page, the music folder is listed as “C:Documents and SettingsOwnerMy DocumentsMy Music” and the playlist file is set as “C:Documents and SettingsOwnerMy DocumentsMy MusiciTunesiTunes Music Library.xml”. both are the correct destinations. Finally the database scan type is set as “2 -painfully agressive” with a 600 sec interval.

    So the question is, how do i get firefly and my soundbridge to update the itunes playlists?

    Thanks

    #11040

    rpedde
    Participant

    @John Samuels wrote:

    So the question is, how do i get firefly and my soundbridge to update the itunes playlists?

    There are a couple possibilities for the cause of the problem. One was a change in the behavior of the format that apple writes the iTunes Music Library.xml file in.

    The other is that it might be that there are multiple copies of your iTunes Music Library.xml in your “My Music” folder, and you are seeing playlists from the “old” copy.

    So try a “find files” under “my music” and see if you find more than just the 1 .xml file. (Note that the server tries to interpret any xml file as an iTunes xml file, so just search for *.xml).

    The other items are fixed by newer versions of the server. In the roku forums (http://www.rokulabs.com/forums) for firefly is a sticky for the 1.1 beta version. You could also try the latest nightly at http://nightlies.mt-daapd.org. Either of those would fix the issues with the iTunes xml format.

    Please let us know what that does.

    — Ron

    #11041

    John Samuels
    Participant

    I did a search and found an old itunes XML mixed in with my music. Deleted it, rescanned the library and it is fully updated.

    Thank you much.

    John

    #11042

    creese
    Participant

    I am having a similar problem. I am running version 1586 on a NSLU2. The playlist was created the first time using a copy of the windows iTunes Music Library.xml file (from version 7.2.0.35) placed in the NSLU music folder.
    Now when I change the playlist in itunes and then recopy the file to the NSLU2 it stays the same as the first playlist I loaded in.
    I have rescanned a number of times both full and regular. I have stopped the server and restarted it. No change to the playlists.
    Any thoughts?

    #11043

    rpedde
    Participant

    @creese wrote:

    I am having a similar problem. I am running version 1586 on a NSLU2. The playlist was created the first time using a copy of the windows iTunes Music Library.xml file (from version 7.2.0.35) placed in the NSLU music folder.
    Now when I change the playlist in itunes and then recopy the file to the NSLU2 it stays the same as the first playlist I loaded in.
    I have rescanned a number of times both full and regular. I have stopped the server and restarted it. No change to the playlists.
    Any thoughts?

    Are you getting the right xml file? And not a backup or something?

    Also, is there another xml file hiding somewhere in the nslu mp3 directory? That might be overriding the changes you make.

    That’s about all I can think of if you see the iTunes playlists, but they don’t update.

    — Ron

    #11044

    creese
    Participant

    I deleted all xml files from the nslu. I then rescanned and it removed all playlists (as expected). I copied the xml file from the itunes directory back to the nslu into the base folder. I rescan and my playlist names are there but there are zero songs listed in them.

    from windows xp perspective the directory is as follows s:/itunes.xml
    where the music is s:/itunes/song folders. I think I tried to move the xml file one level below into the itunes folder above the song folders but it would not pick up even the playlist names after a rescan at that point.

    Any help?

    #11045

    rpedde
    Participant

    @creese wrote:

    I deleted all xml files from the nslu. I then rescanned and it removed all playlists (as expected). I copied the xml file from the itunes directory back to the nslu into the base folder. I rescan and my playlist names are there but there are zero songs listed in them.

    from windows xp perspective the directory is as follows s:/itunes.xml
    where the music is s:/itunes/song folders. I think I tried to move the xml file one level below into the itunes folder above the song folders but it would not pick up even the playlist names after a rescan at that point.

    Any help?

    No, but if you set up a 9 debuglevel and specify a logfile, then do a full rescan and email me the log file it generates, I can find out. I’ve heard a couple people say that, and I’m not entirely sure what the issue is.

    I’d sure like to see a good debuglog of it happening.

    Oh, you can email it to me at [email protected]

    — Ron

    #11046

    vankickem
    Participant

    hi,
    i have the same problem.My old Playlists are ok, but when i make a new one in Itunes and copy the xml file on my NSLU2 the playlist is there, but no songs in it.
    On my Ipod the Playlists are ok, my old Playlists too,only when i make a new
    Playlist.I have make a new “songs.db” and a new Full Scan but my new Playlists are empty.
    What can i Do?
    René

    #11047

    vankickem
    Participant

    hi,

    ok, my problem was that i have copied the files from my Windows Pc on my NSLU2 over “samba” with the samba user “rene”.Mt-daapd has no rights in folder creadted from “rene”
    I have changed the rights and make a rescan.Everything is ok now.

    thanks

    Rene

    #11048

    andyg
    Participant

    I’m also having problems updating playlists on the slug. Have changed permissions on the xml file but that doesn’t appear to have done the trick. Ron, I’ve zipped & emailed a logfile set to 9 for your perusal… 🙁

    The playlist to look out for is Live Shows, that’s the one added recently & the first addition to my playlists since originally sorting out my slug. The xml file floats in the /mp3/ folder, the level above the iTunes music folder & in the configuration the music folder is pointed to /share/flash/data/mp3

    cheers, andy

    EDIT: tried this as well followed by a full scan and still it shows 0 entries in the Live Shows playlist on the slug:

    G5:~ andyg$ scp /Users/andyg/Music/iTunes/"iTunes Music Library.xml" [email protected]:/share/flash/data/mp3
    Enter passphrase for key '/Users/andyg/.ssh/id_dsa':
    iTunes Music Library.xml 100% 7422KB 1.8MB/s 00:04

    and here’s the snippet in the xml file as it is on the slug:

    NameLive Shows
    Playlist ID15499
    Playlist Persistent ID4A01D0E6A1EB9107
    All Items
    Playlist Items


    Track ID5276


    Track ID5272


    Track ID5273


    Track ID5275


    Track ID5274


    Track ID5271


    Track ID5291


    Track ID5284


    Track ID5277


    Track ID5279


    Track ID5278


    Track ID5283


    Track ID5280


    Track ID5285


    Track ID5281


    Track ID5290


    Track ID5287


    Track ID5282


    Track ID5286


    Track ID5289


    Track ID5288

    so how come it’s not picking it up on a full scan?

    #11049

    vankickem
    Participant

    check the directory Permissions.i Have read ” musst be Executeble” “RWX”
    and the files musst be “R” from the Mt-Daap User.

    René

    #11050

    rpedde
    Participant

    @andyg wrote:

    so how come it’s not picking it up on a full scan?

    I just got good logs on a problem with the filename mapping, and I hope to have it sorted out next nightly.

    That might be what’s getting you.

    — Ron

    #11051

    amichelf
    Participant

    I had a similar issue when I upgraded to v 16…
    I solved the issue by running ff under the root account instead of the guest user.
    Not the smartest solution but it works.
    andreas

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.