You are here: Home » Topic » Firefly works once. After restart no way

Firefly works once. After restart no way

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  rpedde 9 years, 10 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #2012

    Anonymous

    Hi folks

    I’ve installed Bonjour and after, FF for Windows.
    The First time I tried to connect to my library was successful but, the day after. Restarted my PC and my Roku SoundBridge. “Library not Found”

    Any suggestion?

    thanks in advance

    #15056

    rpedde
    Participant

    @jomaweb wrote:

    Hi folks

    I’ve installed Bonjour and after, FF for Windows.
    The First time I tried to connect to my library was successful but, the day after. Restarted my PC and my Roku SoundBridge. “Library not Found”

    Any suggestion?

    thanks in advance

    Stuff to try first:

    1. make sure you have the latest bonjour for windows. there was at least one version that wouldn’t start on boot, and made dependant services (like firefly) not start at boot

    2. make sure the firefly service is running — check it in the tray applet thing.

    3. If not, try to start it. If it won’t start, check the log tab for hints on what’s wrong.

    Assuming it’s running okay, its’ probably a networking thing. Lots of wireless routers have multicast issues. Things to check:

    1. Make sure you have latest firmware on your wireless router

    2. Check the wireless router config page and see if there is an option to “enable igmp” or “enable multicast”.

    You can prove or disprove the wirless issue by temporarily connecting the sb wired, rather than wireless and seeing if that works. If so, then it’s the wireless thing.

    Of course, I should say something about checking firewalls, test with firewall disabled just to verify, etc.

    — Ron

    #15057

    Anonymous

    I’dont use Wireless connection, the RJ45 instead.
    The Bonjour service is running (v. 1.0.4) and FF is running and indexed all my Tracks.
    The Router is a Zyxel Prestige 660HG and multicast IGMP v2 is enabled.

    But some curious thing happened today. I have other new Wifi Router (Huawei 550), taken it out of the box, plugged, and….Voilá!!!

    Firefly Lybrary Still disappeared but…Now I got Windows Media Connect available.

    However, when I’ve tried to listen some tracks a message displays: “0 items, press exit to go back”

    #15058

    rpedde
    Participant

    @jomaweb wrote:

    I’dont use Wireless connection, the RJ45 instead.
    The Bonjour service is running (v. 1.0.4) and FF is running and indexed all my Tracks.
    The Router is a Zyxel Prestige 660HG and multicast IGMP v2 is enabled.

    But some curious thing happened today. I have other new Wifi Router (Huawei 550), taken it out of the box, plugged, and….Voilá!!!

    Firefly Lybrary Still disappeared but…Now I got Windows Media Connect available.

    However, when I’ve tried to listen some tracks a message displays: “0 items, press exit to go back”

    from your pc, if you browse to http://localhost:9999/rsp/db

    with *firefox* (NOT IE or safari or anything else), you should see an xml file with a list of playlists and how many items are on them.

    If it says there are items in the playlist, and your sb is saying there are zero items, then your roku isn’t connecting to what you think it is. Maybe a nas device on your network that has mt-daapd preloaded on it?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.