svn-1586 compiled package ubuntu 8.04

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  hrym 7 years, 1 month ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #2781

    dovad
    Participant

    After a great deal of searching for a pre-compiled package of svn-1586 for Ubuntu 8.04 and without any success I’m asking if anyone knows where such a package may be located. When I install the latest svn-1696 it crashes in short order. When I compile svn-1586 it will not display in iTunes. It’s a vicious circle. I am thinking there may be some kind of conflict where the ubuntu computer where I am running 8.04 also had Netatalk and Avahi already running and displaying shares to our Mac’s on our home network when I went to install Firefly. Perhaps this is why when I compile svn-1586 it runs and displays in a web browser however it does not show up in iTunes.

    Thanks…

    #18110

    fizze
    Participant

    Which configure-options did you use?
    Obviously you should enable avahi-support.

    packages are always located under http://nightlies.fireflymediaserver.org for instance.

    #18111

    dovad
    Participant

    Thanks for taking a look at things for me. I used the following to compile svn-1586:

    ./configure -prefix=/usr –enable-sqlite3 –enable-avahi

    Any guidance would be greatly appreciated.

    Dave

    #18112

    fizze
    Participant

    Configure flags look alright.

    Did you add firefly to the avahid.conf IIRC?
    Because otherwise avahi doesn’t really know about it, and thus doesn’t advertise it. Which seems consistent with your reports.

    #18113

    dovad
    Participant

    fizze,

    I guess you are correct in that I didn’t have a “service” file for daap so in /etc/avahi/services I created daap.service with the following content:

    %h

    _daap._tcp
    3689

    _rsp._tcp
    3689

    Now the server shows up in iTunes but when I click on it it immediately disappears. I have to restart avahi services for it to show up again then again it immediately disappears when I click on it. I guess we’re getting closer. I copied the above content for the daap.service file from a post elsewhere. I assume there is something incorrect in the above file, any clues?

    Thanks…
    Dave

    #18114

    hrym
    Participant

    Which NIC does your server have? Maybe you have the same problem like me:

    viewtopic.php?f=2&t=29530

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Register here